Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Γαλατάς:Eπιστολή των υποστηρικτών της Κίνησης Αποχής

Ανοιχτή επιστολή των υποστηρικτών της Κίνησης Αποχής

Προς τους και τις ψηφοφόρους του Γαλατά

Συγχωριανοί και συγχωριανές
  
   O πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πέρασε πια στην Ιστορία. Εμείς, οι πολίτες της κίνησης αποχής, όπως είχαμε δεσμευτεί και δημόσια, δεν πήγαμε να ψηφίσουμε επειδή διαφωνούμε με την ένταξη του Γαλατά στο Δήμο Ναυπακτίας και επειδή πιστεύουμε ότι με την αποχή μας θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κεντρική Διοίκηση και στους εκπροσώπους τους στην Περιφέρεια και στο Νομό.
   Ένα μήνυμα που θα τους αναγκάσει να δουν την αδικία και να
φροντίσουν για την ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επιτρέπει την απόσχιση του χωριού μας από το Δήμο Ναυπακτίας και την υπαγωγή μας στο Δήμο Μεσολογγίου, όπου κατά κοινή ομολογία, επιθυμεί η απόλυτη πλειοψηφία του λαού του Γαλατά.
   Μελετώντας τα εκλογικά αποτελέσματα στο χωριό μας διαπιστώνουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό (52,5%) ψηφοφόρων δεν πήγε να ψηφίσει. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 20% υψηλότερο από το μέσο όρο του ποσοστού αποχής στα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου Χάλκειας. Συγκρίνοντας δε τις ψήφους που έλαβαν τα δυο μεγάλα κόμματα στο χωριό μας στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και στις τωρινές περιφερειακές εκλογές (που έχουν κατ’ εξοχήν πολιτικά χαρακτηριστικά), διαπιστώνουμε ότι η δύναμή τους μειώθηκε στο μισό.
   Ερμηνεύοντας τη βούληση των συγχωριανών μας συμπεραίνουμε ότι όλοι μας θέλουμε να αναδείξουμε την αντίθεσή μας στο τερατούργημα που διαπράχτηκε, όλοι μας επιθυμούμε την αποκατάσταση της αδικίας.
Τώρα λοιπόν που εξέλιπε η σταυροδοσία και δεν κινδυνεύουν οι διαπροσωπικές και κοινωνικές μας σχέσεις, τώρα που έτσι κι αλλιώς το χωριό μας θα έχει και θεσμική εκπροσώπηση, τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις της δημιουργίας του Μεγάλου Μετώπου Αποχής, που θα αποτελεί και το μεγάλο μας όπλο στη διεκδίκηση. Σας δίνουμε λοιπόν το χέρι και σας προσκαλούμε στον κοινό αγώνα για το καλό του ΓΑΛΑΤΑ. 
Γαλατάς, 10 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου