Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Καθαρισμός παραλιών Αντιρρίου & Κρυονερίου ΓΑΛΑΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ 9/6/11

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 9 Ιουνίου ο καθαρισμός των παραλιών του Δήμου Ναυπακτίας στο Αντίρριο και στο Κρυονέρι Γαλατά.
Στις 9.00 το πρωί, στο Αντίρριο η παραλία καθαρίστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αντιρρίου με επικεφαλή των Δντη του Σχολείου Νίκο Νταλή και τους δασκάλους του σχολείου που συνόδευαν τα παιδιά.
Οι μικροί μαθητές αντιλήφθηκαν την σημασια της εθελοντικής προσφοράς μέσα απο τη συγκεκριμένη δράση,
αλλα και έδωσαν το δικό τους μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, ότι οι παραλίες ανήκουν σε όλους και πρέπει να τις σεβόμαστε.
Στις 18.00 το απόγευμα κάτοικοι και παιδιά της περιοχής του Γαλατά ξεκίνησαν τον καθαρισμό της παραλίας Κρυονέρι,με τη στήριξη του τοπικού συμβουλίου και επικεφαλή τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Γαλατά Λευτέρη Μπαλωμένο.
Παρόντες και συμμετέχοντες στο καθαρισμό η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Ζιαμπάρα , ο Τοπικός Σύμβουλος Θύμιος Πετούσης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου " Άγιος Πέτρος" κος Αραπάκης και φυσικά εθελοντές της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε απο τη Ναύπακτο.
" Φτάσαμε αισίως στο καθαρισμό 5 παραλιών του Δήμου με πάνω απο 200 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών να έχουν μαζευτεί.
"Επικρατέστερα" σκουπίδια που συναντήσαμε, τα καπάκια απο πλαστικά μπουκάλια, τα μπουκάλια πλαστικά νερού και στις περιοχές με λιμάνι πολλά σκουπίδια απο ψαράδες", αναφέρει ο Υπεύθυνος Δράσεων της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης.
Και στις 2 παραλίες έκανε αισθητή τη παρουσία του, απορριμματοφόρο ανακύκλωσης του Δήμου που μάζεψε τα προς ανακύκλωση σκουπίδια.
Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+ Μπλε,
υλοποιούν την εβδομάδα για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο,σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών του Δήμου και ιδιαίτερα των νέων.
Μια εβδομάδα δράσεων, η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες,σε θέματα περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στον εθελοντισμό, τον καθαρισμό παραλιών και την ανακύκλωση.
  Οι καθαρισμοί παραλιών εντάσονται στο πρόγραμμα " ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2011" και με τη συνεργασία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου